urteh injektiranja

Injektiranje

Kaj je injektiranje?

Je način zapolnjevanja praznih prostorov v konstrukcijskih elementih v gradbeništvu. S tem dosežemo več učinkov: statično ojačamo injektirano konstrukcijo, preprečimo dvigovanje kapilarne vlage, če je poseg v temeljih ali kletnih zidovih ter preprečimo prehod vode in dosežemo vodotesnost konstrukcije.

POVPRAŠEVANJE
urteh injektiranja

Vrste injektiranih snovi

Glede na zahtevane rezultate se projektant odloči, kateri injektirani material se vgradi . Na izbiro imamo sledeče materiale ki pogojujejo tudi način sanacije:

Cementna suspenzija je mešanica cementa in vode. Mešanica se izlije v posodo, v kateri ustvarimo pritisk do 5 barov. Po cevi se mešanica dozira v pripravljene odprtine v gradbenem elementu, ki se sanira. Za doseganje različnih učinkov injektiranja lahko mešanici dodajamo razne dodatke kot npr : dodatki za nabrekanje(ikaton), dodatek proti dvigovanju kapilarne vlage(hidrocem), ali pa se mešanici dodajo pucolani, bel cement, apno.

Epoksidne smole se uporabljajo za injektiranje predvsem betonskih elementov in malih poškodb, kjer s cementno suspenzijo ne bi dosegli željenih rezultatov. Epoksidna smola bolje prodre v konstrukcijo, dozira se z dozirno pištolo.

Silikonska emulzija je postopek, kjer v injektiranem delu dosegamo zmanjšano propustnost vlage. S svedrom fi 12mm izvrtamo luknje skozi celotno debelino zidu. Z dozirno pištolo doziramo silikon. Po končanih delih se na odbiti del izvede omet s sanirno malto, ki ima sušilne karakteristike.

Poluretani so materiali s katerimi rešujemo težje probleme v gradbeništvu. Če vse predhodne metode odpovejo, se odločimo zanje.

urteh cenik injektiranja

Cenik storitve

Cenik injektiranja

Injektiranje s cementom ali z dodatki
cca 40-60 €/m3
Injektiranje epoxy smole
cca 50 €/m
Injektiranje polyuretana
cca 70 €/m
Injektiranje silikona
cca 60 €/m
POVPRAŠEVANJE

Urteh reference

Statične ojačitve in sanacije

Poglejte naša dela s področja statičnih ojačitev in sanacij.

NA REFERENCE

izvedbeni koraki

Kako pričeti z gradnjo?

Premislite o vaših željah
Premislite o vaših željah.

Odločiti se morate, v kakšni meri se boste odločili za adaptacijo - delna ali popolna prenova. Razmislite o razporeditvi pohištva, o vaših željah in ciljih.

Izdelava projekta.
Izdelava projekta.

Le ta se izdela, če imamo večjo prenovo stanovanja, hiše, poslovnih prostorov. Za manjše enote ga ni potrebno izdelati, kot so : adaptacija kopalnice, manjša adaptacija stanovanja,…itd. Od svojega izvajalca torej zahtevajte, da vam izdela projektno dokumentacijo, grafičen izris in oceno investicije.

Popis za gradbena in obrtniška dela.
Popis za gradbena in obrtniška dela.

Potrebno je narediti dober popis, da se definira vsa dela katera se bodo opravljala na gradbišču. Z dobrim popisom lahko dokaj natančno določimo končni strošek adaptacije, ki naj bo vključen v projektno dokumentacijo.

Izbira izvajalca.
Izbira izvajalca.

Potrebno je izbrati dobrega izvajalca, kateri se drži dogovorjenih rokov. Potencialnega izvajalca vprašajte, koliko adaptacij je že realiziral, posreduje vam lahko nekaj slik preteklih projektov. Povabite jih na ogled stanovanja pred adaptacijo in videli boste, v kakšni meri se angažirajo za vaše cilje in želje, vam pri tem pomagajo in usmerjajo.

Nadzor.
Nadzor.

Nadzor je vez med investitorjem in izvajalcem. Nadzorni organ mora biti kvalificirana oseba in predvsem vredna zaupanja.

ZAČNIMO PROJEKT