urteh Torkret oz. Torkretiranje

Brizgani beton

Torkret oz. Torkretiranje

V gradbeništvu se uporablja za objekte nizkih in visokih gradenj, njegova uporaba je zelo široka, naj omenimo le nekatere:

  • Ojačitev izkopov gradbene jame
  • Ojačitev zidov, kadar je gradbena jama izdelana iz betonskih pilotov
  • Ojačitev AB zidov in opečnatih zidov
  • Ojačitev sten in obokov v tunelih
  • Izdelava vseh vrst bazenov
POVPRAŠEVANJE
urteh Torkret oz. Torkretiranje

Pogoji za izvedbo:

Podlaga na katero se nanaša torkret, mora biti stabilno utrjena in ojačana z armaturno ali PVC mrežo. Če je potrebno se vgradijo PVC cevi ter drenažna žimnica T-MIX DRAIN za odvod vode. Torkret se lahko nanaša v več slojih do potrebne debeline.

Torkretiranje - Trebija, Cerkno
Torkretiranje - Kazina Ljubljana
Torkretiranje - Rimske Toplice

Izvedbeni koraki

Kako pričeti z gradnjo?

Premislite o vaših željah
Premislite o vaših željah.

Odločiti se morate, v kakšni meri se boste odločili za adaptacijo - delna ali popolna prenova. Razmislite o razporeditvi pohištva, o vaših željah in ciljih.

Izdelava projekta.
Izdelava projekta.

Le ta se izdela, če imamo večjo prenovo stanovanja, hiše, poslovnih prostorov. Za manjše enote ga ni potrebno izdelati, kot so : adaptacija kopalnice, manjša adaptacija stanovanja,…itd. Od svojega izvajalca torej zahtevajte, da vam izdela projektno dokumentacijo, grafičen izris in oceno investicije.

Popis za gradbena in obrtniška dela.
Popis za gradbena in obrtniška dela.

Potrebno je narediti dober popis, da se definira vsa dela katera se bodo opravljala na gradbišču. Z dobrim popisom lahko dokaj natančno določimo končni strošek adaptacije, ki naj bo vključen v projektno dokumentacijo.

Izbira izvajalca.
Izbira izvajalca.

Potrebno je izbrati dobrega izvajalca, kateri se drži dogovorjenih rokov. Potencialnega izvajalca vprašajte, koliko adaptacij je že realiziral, posreduje vam lahko nekaj slik preteklih projektov. Povabite jih na ogled stanovanja pred adaptacijo in videli boste, v kakšni meri se angažirajo za vaše cilje in želje, vam pri tem pomagajo in usmerjajo.

Nadzor.
Nadzor.

Nadzor je vez med investitorjem in izvajalcem. Nadzorni organ mora biti kvalificirana oseba in predvsem vredna zaupanja.

ZAČNIMO PROJEKT