urteh kovinska sidra, perfo sidra

Sidranje

Ibo sidra ali Perfo sidra

Glede na vrsto sidra se ta imenujejo ibo sidra ali perfo sidra.

  • Ibo sidra so kovinska sidra od fi 25mm. Ibo sidro ima v sredini prereza luknjo, s pomočjo katere se dozira injekcijska masa.
  • Perfo sidra so sidra katera se uporabljajo pri statičnih sanacijah v visokih gradnjah. Z diamantnimi kronami se izvrtajo horizontalne ali vertikalne odprtine, v katere se vstavi perfo sidro fi 32mm. Na obeh koncih perfo sidra se vgradi sidrna plošča katera se privije na določeno zahtevano vrednost. Ko je sidro ustrezno pritrjeno se ga zalije z injektirno maso.
POVPRAŠEVANJE
Vgradnja ibo sider
Namestitev ibo sider - Švicarija
Namestitev sider

Izvedbeni koraki

Kako pričeti z gradnjo?

Premislite o vaših željah
Premislite o vaših željah.

Odločiti se morate, v kakšni meri se boste odločili za adaptacijo - delna ali popolna prenova. Razmislite o razporeditvi pohištva, o vaših željah in ciljih.

Izdelava projekta.
Izdelava projekta.

Le ta se izdela, če imamo večjo prenovo stanovanja, hiše, poslovnih prostorov. Za manjše enote ga ni potrebno izdelati, kot so : adaptacija kopalnice, manjša adaptacija stanovanja,…itd. Od svojega izvajalca torej zahtevajte, da vam izdela projektno dokumentacijo, grafičen izris in oceno investicije.

Popis za gradbena in obrtniška dela.
Popis za gradbena in obrtniška dela.

Potrebno je narediti dober popis, da se definira vsa dela katera se bodo opravljala na gradbišču. Z dobrim popisom lahko dokaj natančno določimo končni strošek adaptacije, ki naj bo vključen v projektno dokumentacijo.

Izbira izvajalca.
Izbira izvajalca.

Potrebno je izbrati dobrega izvajalca, kateri se drži dogovorjenih rokov. Potencialnega izvajalca vprašajte, koliko adaptacij je že realiziral, posreduje vam lahko nekaj slik preteklih projektov. Povabite jih na ogled stanovanja pred adaptacijo in videli boste, v kakšni meri se angažirajo za vaše cilje in želje, vam pri tem pomagajo in usmerjajo.

Nadzor.
Nadzor.

Nadzor je vez med investitorjem in izvajalcem. Nadzorni organ mora biti kvalificirana oseba in predvsem vredna zaupanja.

ZAČNIMO PROJEKT